Forbrugerbøger

På det norske marked blev Dæhnfeldt ramt en toldafgift på græsfrø, som medførte en ekstra udgift. Der er en del udenlandske aktører samt en del små nystartede frøvirksomheder

Hvor Dæhnfeldt huserede på Fyn og fyldte frø i hobbypakninger til danske haver. Vi fører alt i beskyttelsesmidler til havens planter, og bekæmpelsesmidler mod skadevoldere i haven - du får vejledning om brug af produkter. Dæhnfeldt findes som et brand indenfor grøntsagsfrø til det professionelle marked.

Også GardenLine hønsegødning, som er en naturgødning, er velegnet til alle havens planter og indeholder alle de næringsstoffer, som planterne har brug for Rosengødning 2,5 kg Rhododendrongødning 2,5 kg Blomstergødning 2,5 kg Spanden er luft-og lugttæt og holder gødningen tør, så den ikke klumper. GardenLine universalgødning er ligeledes beriget med naturlige næringselementer og er velegnet til alle havens planter såsom grøntsager, blomster og stauder, hækplanter, buske og træer. Når man tilsår de bare arealer med miljøplanter, mindskes ukrudtsproblemerne, fordi de hurtigtvoksende miljøplanter dækker jorden.

Blandt miljøfrøposerne finder man blandinger, hvori der indgår forskellige miljøplanter eller poser med en enkelt sort som eksempelvis hvidkløver eller honningurt. Samtidig tiltrækker mange insekter også fugle, så man får et dejligt liv i haven. GODE RÅD Klatreplanternes frø er store og har en meget hård skal.

Det er sjovt at følge blomstens rejse mod himlen, fra man sår det første frø, til spiren kommer op af jorden og begynder at kravle opad. Samtidig betyder forskellene, at der altid kan findes en plante til et hjørne eller en krog i haven, uanset hvor umulige forholdene kan synes. Når frøene spirer, skal de prikles ud, og det arbejde er meget besværligt, hvis planterne står for tæt i bakken.

Sår man inde, bør man udelukkende bruge denne såjord, der er findelt og ikke indeholder gødning, og som derfor er meget velegnet til de nysåede frø. På frøposerne fra Dæhnfeldt kan man læse mere om, hvordan og hvornår de forskellige blomster skal sås. Nogle blomster kan opføre sig som stauder, men er egentlig etårige planter, som blot smider frø efter afblomstring, hvor disse frø spirer og blomstrer det efterfølgende år. Følgende blomster er eksempler på rigtige stauder: Akeleje, alunrod, brudeslør, høstasters, jødekirsebær, lavendel, margerit og ridderspore.

En del behøver to sæsoner, før de begynder at blomstre, men så har man til gengæld masser af planter til at skabe flotte kombinationer i haven mange år frem. Endelig fremhæver han, at Dæhnfeldt Garden ligesom andre i frøbranchen driver en sæsonforretning, og det stiller ganske særlige krav til likviditet og finansiering, og dem kunne Odense-virksomheden altså ikke fortsat leve op til. Selskabet røg lige fra fødslen ind i hård konkurrence på de nordiske markeder for havefrø og artikler til hus-, have- og hobbysektoren.