Pressen

Frøudviklet en masse sorter, som passede perfekt til det danske klima, sorter som var populære hos danske gartnere og danske haveejere, men i og med, at disse gode danske frøfirmaer blev lagt sammen med udenlandske virksomheder, er mange af sorterne udgået og er i dag kun bevaret i genbankerne eller bevaret takket være arbejde med at bevare gamle sorter.

Vi er dog slet ikke trilfredse når de nye frøfirmaerne og kemifabrikerne slutter sig sammen og udvikler nytteplanter som kan tåle Roundup, så får de et monopollignende område der sikre at frøfirmaet, at det kan sælge sine frø og kemi-firmaet at det fortsat kan sælge Roundup.

Dæhnfeldts sortiment omfatter et væld af grøntsager og krydderurter i farverige og godt smagende sorter, der sætter farve på både køkkenhaven og middagsbordet. En pose frø giver mange planter og koster ikke meget mere end et enkelt salathoved, så der er endda penge at spare, når man høster til den daglige salatskål i køkkenhaven.

I april kan man så rigtig mange forskellige frø, og forårets blomsterløg kan lægges i jorden nu.

Var udbuddet og fristelsen sidste år så stor, at du fik købt mere frø end der kom i jorden, eller har du selv høstet frø, kan du foretage en prøvespiring hvis du tror eller er usikker på om frø er for gamle.

Der vil derfor i 2007 stadig kunne findes frø med Dæhnfeldt navnet, men det meste sælges